Cijena:

3,32 EUR

Nakladnik: Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove

Biblioteka: Duhovni život

ISBN: 978-953-231-057-3

Uvez: Meki

Broj Stranica: 87

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 200 x 120

Autori: Marija Benedikta od Isusa

Šifra: 9FTI02952

Ignacije - moj sveti prijatelj

Meditacije sestre Benedikte od Isusa o sv. Ignaciju Lojolskome, osnivaču Družbe Isusove, novost su i ugodno osvježenje na području duhovne literature. S. Benedikta poznaje ne samo svoju, karmelićansku, nego i isusovačku duhovnost, koja joj je bliska i draga. S lakoćom komunicira s Ignacijem kao svojim prijateljem i na zanimljiv način prepričava duhovne poruke koje je Ignacije bez puno patetike i literarnoga uljepšavanja davno rekao. Razgovarajući s Ignacijem, sestra veli: "Ti koji si htio biti slobodan za ljubav, koji si Bogu dao sve bez pridržaja, koji si znao biti otac duša, Ignacije, moraš im postati blizak, jer danas im baš takav prijatelj treba." Autorica knjige želi, napose mladima, približiti Ignacija i njegovu duhovnost i u tome je, uvjeren sam, i uspjela jer je stil sestre Benedikte pjesnički dotjeran, duhovno profiliran, ne žrtvujući ništa od istine koju je kod sv. Ignacija otkrila i kojom se i ona sama obogatila.

S. MARIJA BENEDIKTA OD ISUSA, OCD, (Indira-Monika Dizdar), rođena je u Zagrebu 1983. godine. Teško je djetinjstvo provela u Banjoj Luci s djedom i bakom koji su je kao islamski vjernici odgajali u duhu islama.
S nepunih 13 godina, jednog joj se proljetnog popodneva pogled zaustavio na liku raspetog Isusa. Potresena, upitala je: »Tko je taj čovjek? Što je skrivio da je tako završio?« Župnik joj je odgovorio: »Nije on ništa skrivio. On nas je spasio.« U jednom je dahu pročitala Novi zavjet. Raspeti je zaokupio njezino biće.
Krenula je na školski vjeronauk, iako je obitelj reagirala vrlo burno, i odlučila prihvatiti Isusa Krista. Često je promatrala svetohranište, Isusovo boravište. Čitajući knjigu p. Jurja Gusića Nisam li i ja pozvana? kao i autobiografiju sv. Male Terezije Povijest jedne duše, odlučila se za život u Karmelu, koji je, ne bez brojnih zapreka, ostvarila nakon s

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica