Cijena:

14,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Likovi

ISBN: 978-953-11-1037-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 290

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2016

Prevoditelj: Lidija Šimunić Mesić

Autori: Duriez,Colin

Šifra: 9KSA11548

Visina: 200 mm

Širina: 140 mm

C. S. Lewis - Biografija prijateljstva

C.S. Lewis, pisac velikih uspješnica poput "Pisma starijeg đavla mlađem" ili "Kronika iz Narnije", bio je sveučilišni profesor, popularizator vjere i - velika zagonetka. Tijekom cijeloga života najznačajnija su mu prijateljstva bila jako važna, od ranih dana na sjeveru Irske i školskih dana u Engleskoj, kao tinejdžera u rovovima Prvoga svjetskog rata, a potom u Oxfordu i dalje. Prijateljstva koja je gajio tijekom cijeloga svojega života pokazala su se životno važna i utjecala su na njegove ideje, uvjerenja i djela.
Ova se Lewisova biografija usredotočuje na njegova najvažnija prijateljstva i djelomično otkrivaju tko je i kakav je taj poznati pisac zapravo bio. U ta su prijateljstva uključeni i članovi književne skupine Inklings povezane s njim te nam, zajedno s mjestima u kojima je boravio kao i događajima u njegovu životu te njegovim djelima, pomažu razumjeti tko je bio C.S. Lewis.
Ova knjiga nije pisana za znanstvenika, nego za običnog čitatelja, koji je možda pročitao knjigu ili dvije o Narniji ili možda "Pisma starijeg đavla mlađem". Neki su čitatelji zavirili u njegovu popularnu teologiju kao što je djelo "Kršćanstvo nije iluzija" ili u njegov opis žalovanja za suprugom koju je izgubio. Colin Duriez u ovoj je knjizi donio piščev životopis na temelju njegovih prijateljstava, ali i na temelju najnovijih znanstvenih spoznaja i neobjavljenoga materijala.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica