Cijena:

1,27 EUR

Nakladnik: Kalmar Tomislav

Uvez: Meki

Broj Stranica: 32

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2019

Dimenzije: 150 x 95

Šifra: 9TOM00202

Dnevno hodočašće u čistilište

U zapisima sv. Margarete Marije Alacoque pronašli smo sljedeću pouku: "Sjedinjen s Božanskin Srcem Isusovim učini noću kratko hodočašće u čistilište. Predaj mu sve svoje dnevne obveze i moli ga da svojim zaslugama pomogne duše koje trpe. Istodobno moli duše da za tebe zadobiju milost da živiš i umreš u ljubavi i prijateljstvu s Božanskim Srcem Isusovim. Da u tebi ne bude nikakva otpora njegovoj svetoj volji, ni bilo kakve želje da ometeš njegove nakane u vezi s tobom. Bit ćeš sretan. Jer, koliko uspiješ izbaviti zatočenih duša, toliko ćeš zadobiti prijatelja u Nebu."

Ta pobožnost koju je sveta Margareta Marija preporučila svojim novakinjama u Osmini Dušnog dana, bila je predstavljena članovima Bratovštine naše Gospe od Presvetoga Srca godine 1885. Od tada mnogi obavljaju ta dnevna hodočašća. Očito da je našu po cijelom svijetu rasprostranjenu Bratovštinu božanska providnost izabrala da zadobije utjehu i spasenje za mnoge duše u čistilištu.

U svom pismu preporuke, od 5. siječnja 1884. njegova uzoritost, kardinal Monaco la Valette, generalni vikar Njegove Svetosti, dopustio je širenje tog Dnevnoga hodočašća u čistilište. Iduće godine, 8. listopada, njegov nasljednik, kardinal Parochi počastio nas je ne samo pismom kojim se odobrava, nego je održao i sjajnu propovijed u crkvi Naše Gospe od Presvetoga Srca u Rimu, u kojoj je bila predstavljena ta pobožnost. Neka se raduje Božansko Srce Isusovo da se ta knjižica svuda rabi kao sredstvo u širenju toga čina milosrdne ljubavi za siromašne duše. Neka to najmilosrdnije Srce podijeli svima onima, koji na bilo kakav način pomažu to širenje, puninu svoje milosti i blagoslova.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica