Cijena:

21,10 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Stilus

ISBN: 978-953-235-814-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 304

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2022

Prevoditelj: Jelena Butković

Izdavač: Verbum

Autori: Guareschi,Giovannino

Šifra: VK2211001

Visina: 205 mm

Širina: 135 mm

Don Camillo

Giovannino Guareschi jedan je od najvažnijih talijanskih književnika 20. stoljeća, a njegov humoristični ciklus romana i pripovijetki o don Camillu drugo je najprevođenije talijansko književno djelo u svijetu, odmah nakon Pinocchija.

Don Camillo je prva knjiga čuvene sage o katoličkom svećeniku don Camillu i ratobornom komunističkom načelniku Pepponeu, čija se radnja odvija neposredno nakon Drugoga svjetskog rata: između rivalstva i stalna inata, moralnih dvojbi i prijetnji nikad izvršenim ultimatumima, Guareschi s velikom domišljatošću slika sukobe između države i Crkve, političke strasti i jednostavan života imaginarnoga mjesta „između Pada i Apenina“.

U tom „Malom svijetu“ vječne sile hvataju se ukoštac s apsurdnom dramom svakodnevice, što dovodi do urnebesnih i počesto nadnaravnih zbivanja. Nije stoga rijetkost ni da Krist s križa župne crkve savjetuje don Camilla, razotkrivajući i podrivajući „političke“ planove i predrasude tvrdoglavoga svećenika te, s fascinantnim uvidima i blagim humorom, predlaže putove djelovanja u toj ljudskoj borbi prepunoj humora i ljudskosti.

Ove očaravajuće, mudre i neobično dirljive priče o životu u imaginarnom mjestu uvijek iznova privlače milijunsku publiku diljem svijeta, a sada su nakon dugo vremena dostupne i hrvatskim čitateljima u Verbumovu izdanju u novom prijevodu Jelene Butković opremljenom izvornim ilustracijama koje je naslikao sam Guareschi.

„Napisano s takvom toplinom i jednostavnošću, toliko zaokupljeno malim stvarima svakodnevnoga života uz tako bistar uvid u ljudska razmišljanja…“
London Evening News

„Vidjet ćete da je don Camillo ne samo divan i dopadljiv, i ponekad urnebesno smiješan, već i neobično dirljiv u svojoj jednostavnoj, ali čvrstoj vjeri.“
BBC Radio, Books by the Fire

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica