Cijena:

22,50 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Stilus

ISBN: 978-953-235-851-3

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 376

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2023

Prevoditelj: Karmela Cindrić

Izdavač: Verbum

Autori: O'Brien,Michael D.

Šifra: VK2312001

Visina: 205 mm

Širina: 135 mm

Sabbatical

Dr. Owen Whitfield stariji profesor je povijesti na Sveučilištu Oxford koji se prvi put pojavio u romanu Michaela O’Briena Očeva pripovijest. U ovom novom romanu, smještenom u nešto kasnije vremensko razdoblje, dr. Whitfield veseli se sabbaticalu, slobodnoj studijskoj godini, za koju očekuje da će biti godina mira i tišine, vrtlarenja u njegovu malom vrtu i rada na dovršavanju knjige koja već godinama čeka da joj se posveti.

Međutim, kako se bliži početak sabbaticala, niz naizglednih slučajnosti dovodi ga u vezu s tajanstvenim osobama iz Rumunjske, uključujući obitelj koja je bila meta nekoliko pokušaja ubojstva nepoznatih moćnika. Dr. Owen putuje u Rumunjsku pružiti podršku toj obitelji, no situacija u kojoj se našao postaje zlokobnija nego što se isprva činilo.

Ovo je priča o napetosti između prepuštanja fatalističkom beznađu i prepoznavanja Božje providnosti u povijesnim događajima, makar se činilo da je sve izvan plana. Priča je to i o hrabrosti, nadi i ljubavi koji su nužni za plovidbu kroz zbrku znakova vremena te o pobjedi vjere i razuma nad silama razaranja i uništenja.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica