Cijena:

21,10 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Stilus

ISBN: 978-953-235-817-9

Uvez: Tvrdi uvez

Broj Stranica: 296

Jezik izvornika: Poljski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2022

Prevoditelj: Jelena Vuković

Izdavač: Verbum

Autori: Dobraczynski,Jan

Šifra: VK2212001

Visina: 205 mm

Širina: 135 mm

Marija Magdalena

Čuveni poljski književnik Jan Dobraczyński, hrvatskoj publici poznat po omiljenim romanima Snaga ljubavi i Čudotvorac iz Padove, u ovom novom djelu stavlja pred čitatelje nadahnutu i dirljivu priču o životu Marije Magdalene, nekadašnje bludnice koja je svojim suzama oprala Isusu noge i koja je zbog svoje ljubavi i vjernosti zadobila milost biti prvom glasnicom njegova uskrsnuća.

Služeći se stvaralačkim genijem i kršćanskom predajom, Dobraczyński knjigom Marija Magdalena želi osvijetliti lik te zagonetne žene iz Evanđelja uz čiji se život vezuju brojne i različite interpretacije. Pritom polazi od rečenice iz Evanđelja svetoga Luke koja kaže da je Isus iz nje istjerao sedam demona te je, u skladu s jednom od pretpostavki kršćanske tradicije, poistovjećuje s Marijom, sestrom Lazara i Marte, stavljajući je tako u ozračje obitelji iz Betanije koja je imala povlasticu uživati u ljudskom prijateljstvu i božanskoj ljubavi Isusa Krista.

Spajajući fikciju s povijesnim podacima, Dobraczyński nam predstavlja Mariju Magdalenu kroz niz snažnih iskustava, počevši od grešna života i demonske opsjednutosti pa sve do ozdraviteljskoga susreta s Isusom i vjerna slijeđenja Učitelja i Spasitelja.

Magdalenin životni put opisan u ovom romanu slikovito predstavlja put svakoga čovjeka: od iskustva grešnosti, preko puta obraćenja potaknuta djelovanjem Božje milosti do zagrljaja s milosrdnom Očevom ljubavlju objavljenom u Sinu.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica