Rasprodano -20%

Cijena:

18,58 EUR 14,86 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Stilus

ISBN: 978-953-235-710-3

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 280

Jezik izvornika: Poljski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2020

Prevoditelj: Jelena Vuković

Autori: Dobraczynski,Jan

Šifra: VKGZ01404

Visina: 20,5

Širina: 13,5

Čudotvorac iz Padove

Roman o sv. Antunu Padovanskom

Jan Dobraczyński, jedan od najpoznatijih poljskih autora i katoličkih romanopisaca uopće, poznat našoj publici po sjajnom romanu o sv. Josipu, Snaga ljubavi, u Čudotvorcu iz Padove donosi nam toplu i snažnu pripovijest o životu sv. Antuna Padovanskog, „Sveca svega svijeta“.

Roman Čudotvorac iz Padove istančanim stilom govori o muškarcu plemićkoga porijekla, rođenu u veličanstvenu dvorcu, koji je imao sve što je potrebno da postigne položaj i ugled u društvu, u učenosti i – budući da je izabrao duhovni poziv – u crkvenoj hijerarhiji. Tomu se doista i posvetio i postao ugledan i učen pripadnik Reda regularnih kanonika sv. Augustina. No onda se jednoga dana taj muškarac, Fernando Bulhões, svega odrekao – svojega imena, ugode i mira – i zaputio se u bijeli svijet u jednostavnom habitu, s grubim sandalama na nogama, kao Antun, novi pripadnik male braće, sljedbenik siromaška iz Asiza, Franje.

Pripovijedajući toplu životnu priču o omiljenom svecu i najvećem čudotvorcu, Dobraczyński nam u ovoj književnoj poslastici nudi i puno više – priču o životnom traganju i odvažnosti za promjene. Stoga je ovo knjiga za sve koji žele bolje upoznati Čudotvorca iz Padove, ali i za sve one koji traže svoj put, kao i za one koji su pogriješili i sada moraju početi ispočetka.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica