Cijena:

21,90 € / 165,01kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 328

Jezik izvornika: Španjolski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Prevoditelj: Alfons Orlić

Autori: Larrañaga,Ignacio

Šifra: 978-953-235-762-2

Visina: 21,5

Širina: 14,5

Brat iz Asiza

Duhovna biografija svetoga Franje

Tko je bio Franjo Asiški? Je li bio, kao što ga suvremeni svijet voli opisivati, hipi, buntovnik, ekolog, humanitarac? Franjevac Ignacio Larrañaga (1928.–2013.), autor duhovnoga bestselera Marijina šutnja, u knjizi Brat iz Asiza odlučno se suprotstavlja toj sladunjavoj, površnoj i iskrivljenoj slici asiškoga sveca, uzimajući u zadatak otkriti misterij, tajnu Franjine osobe i djelovanja, tajnu koja može biti nadahnuće i za ljude našega vremena.

Oslanjajući se na povijesne zapise, svjedočanstva, činjenice i kronologiju Svečeva života, Larrañaga pažljivo i pomno rekonstruira Franjin odnos s Bogom. Čitatelj će otkriti da je Franjo polako i postupno upoznavao Boga – bio je to duhovni krešendo koji je započeo u djetinjstvu i svoj vrhunac pronašao u mističnom iskustvu u doba mladenaštva. Brat iz Asiza lirskim nam jezikom pripovijeda o najznačajnijim događajima i duhovnim silnicama koje su oblikovale život svetoga Franje: poseban Božji poziv koji se s vremenom kristalizirao i postajao jasnijim, duboka ljubav prema Kristu koja ga je poticala na život u radikalnu siromaštvu; ljubav prema siromasima i odbačenicima iz društva i na koncu silna ljubav prema svim Božjim stvorenjima.

Knjiga Brat iz Asiza duboko je i intimno štivo o duhovnoj pustolovini jednoga od omiljenih i najvećih svetaca Crkve. Ignacio Larrañaga s iznimnom senzibilnošću oživljuje Franjinu nutrinu i njegove razgovore s Bogom i s ljudima, ali ponajviše nam živo dočarava njegovo veliko srce.

Čini mi se da je, želimo li Franju približiti našem vremenu (…), potrebno promatrati ga iznutra, iz njega samoga, imajući na umu ondašnje životne okolnosti, i tako otkriti njegov misterij: taj će misterij izvan svake sumnje biti autentičan i pouzdan odgovor i za današnja i za buduća pokoljenja. (…) Jedini put u njegovu tajnu jest Bog. Bog i Božje djelovanje ključna je riječ u otkrivanju misterija svetoga Franje.
Ignacio Larrañaga

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica