Cijena:

19,64 EUR / 147,98kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-745-5

Uvez: Tvrdi uvez

Broj Stranica: 232

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Prevoditelj: Valentino Findrik

Autori: Ahmari,Sohrab

Šifra: 978-953-235-745-5

Visina: 20,5

Širina: 13,5

Iz vatre, po vodi

Moj put do katoličke vjere

Sohrab Ahmari, rođen u sekularnoj iranskoj obitelji, još kao tinejdžer udaljio se od svake vjere, uvjeren da Bog ne postoji. Gotovo dva desetljeća kasnije bit će primljen u Rimokatoličku Crkvu i postati jedan od najcjenjenijih intelektualaca i katoličkih glasova u javnosti.

Iz vatre, po vodi njegova je potresna priča o vlastitome duhovnom putovanju od ateizma i krajnjega marksizma iz mladosti provedene u Iranu i Americi do moralnoga i duhovnoga buđenja potaknuta milosnim događajem na misi. 

Pišući vrlo iskreno i privlačnim stilom prepunim emocija, Ahmari pred čitatelja stavlja ne samo duhovnu preobrazbu nego i svoje inteklektualno putovanje od Nietzscheova Zaratustre do Komunističkoga manifesta; od Michela Foucaulta do Isusa iz Nazareta Benedikta XVI. 

Prateći njegov životni put, koji ga je od mladenačke raskalašenosti, opijanja i intelektualnih lutanja vodio ka konačnomu obraćenju na katolicizam, upoznajemo i ključna duhovna i idejna pitanja današnjice kao i istinski odgovor na njih, odgovor koji je konačno ispunio srce i um ovoga mladog čovjeka. 

Sohrab Ahmari izrasta u jednoga od najvrsnijih umova i pisaca svoje generacije, a priča o njegovu obraćenju koju ovdje iznosi dugo će ostati s čitateljem.

Charles J. Chaput, nadbiskup Philadelphije (iz Predgovora) 

 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica