Cijena:

108,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-747-9

Uvez: Meki s klapnama

Broj Stranica: 232

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Prevoditelj: Mislav Vušković

Autori: Rosini,Fabio

Šifra: 978-953-235-747-9

Visina: 20,5

Širina: 13,5

Kako započeti iznova

Put istinskoga životnog preporoda

Život je neprekidan niz novih početaka. Ponekad može postati teško započeti iznova te se, štoviše, nakon bolnoga iskustva ili neuspjeha može pomisliti da je to nemoguće. Ova knjiga pokazuje upravo suprotno. Uvijek se može započeti iznova. To je umijeće u koje nas uvodi poznati autor don Fabio Rosini pomoću egzistencijalnoga i duhovnog puta preporađanja i razlučivanja koji prati Knjigu Postanka i šest dana iz izvještaja o stvaranju. U tom prvom poglavlju Biblije proisteklom od naroda koji je pokušavao započeti iznova nalazi se sve što nam je potrebno za novi početak. Treba međutim prihvatiti da Božja riječ prožme naš život. Tako, počevši od otkrivanja prvotnih očitosti iz prvoga dana stvaranja te prioriteta iz drugoga dana, preko ograničenja iz trećega, razlikujući između obnavljajućih nadahnuća i razornih sugestija te služeći se milostima i poniženjima, moguće je ponovno izgraditi vlastiti život.

Knjiga Kako započeti iznova vodi nas tako do istinskoga životnog preporoda, na putovanje prema samima sebi pod blagim Božjim pogledom. Oslobodit ćemo se tako „lažnoga ja“ koje nas uvlači u vrtlog strahova i otkrit ćemo svoje „istinsko ja“ koje nije zasluga, trud ili strategija, nego je Božje djelo: voljen sam, po defaultu. To je moj identitet, to je pokretač radosti postojanja i izvor ljubavi za one koji nas okružuju.

Zašto započeti iznova? Zato što se isplati! Zato što ispod ove katastrofe ima nešto posve drugo! „Lažno ja“ tek je struktura izgrađena kako bi živu zazidala istinu i nastojala je izbrisati, ali ta istina ostaje tu, ponizna, jednostavna, u iščekivanju, kao otac iz prispodobe koji čeka. Na dnu našega bića nešto je drugo: „istinsko ja“. Slika Bogu slična. Uvijek je tu. Strpljivo čeka da mi dođemo k sebi.

Fabio Rosini

Ako želiš započeti iznova, trebaš se vratiti na početak i naći ćeš ono što je životno važno za tebe. Zapravo ćeš naći nekoga Drugog. Jer nitko ne počinje sam od sebe. 

p. Marko Rupnik

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica