Rasprodano

Cijena:

14,95 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-643-4

Uvez: Meki s klapnama

Broj Stranica: 200

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2019

Prevoditelj: Branko Jozić

Autori: Rosini,Fabio

Šifra: 978-953-235-643-4

Visina: 20,5

Širina: 13,5

Samo ljubav stvara

Milosrđe kao put do istinske sreće

Svuda oko nas čuju se opće fraze o ljubavi, pozitivi i činjenju dobra. Svi govore o milosrđu, no znamo li više uopće što je to?

Poznati talijanski svećenik Fabio Rosini u ovomu duhovnom bestseleru polazi od činjenice da nam je milosrđe danas postalo nepoznanicom, a istodobno nam je potrebnije više no ikada.

Brkamo milosrđe s općenitim suosjećanjem, oprostom ili prihvaćanjem u skladu s našim trenutnim osjećajima. A milosrđe je nešto posve drugo. Ono je čin, spoznaja, mudrost, briga. Ne proizlazi iz čovjeka sama, nego je plod duboka i intimna odnosa s Bogom, ono je Božje djelo u nama.

Tumačeći djela duhovnoga milosrđa don Fabio pokazuje da bez milosrđa ne možemo živjeti jer nam upravo ono otvara vrata k istinskoj sreći.

Samo istinska ljubav pruža istinsku sreću. "Samo ljubav stvara", bile su posljednje riječi sv. Maksimilijana Kolbea koji je dao život za spas drugoga čovjeka u zloglasnomu logoru Auschwitz.

Samo istinska ljubav daje čudesno značenje svemu što činimo. Naša djela mogu biti i najneznatnija, ali ako izviru iz istinskoga milosrđa, pridonose spasenju svijeta i daju okus i smisao našemu životu.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica