Cijena:

21,10 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-746-2

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 224

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2022

Prevoditelj: Anđelko Bošnjak

Autori: Kaczor,Christopher, Petrusek,Matthew R.

Šifra: VK2204002

Visina: 21,5

Širina: 14,5

Jordan Peterson, Bog i kršćanstvo

Potraga za smislenim životom

Osoba koja je najzaslužnija za ponovno uvođenje Boga i Biblije u današnju popularnu sekularnu kulturu nije svećenik ili teolog, već profesor psihologije i jedan od najuglednijih intelektualaca našega doba Jordan Peterson. Njegova predavanja i tekstovi o psihologiji, filozofiji i religiji kulturni su fenomen koji privlači desetke tisuća ljudi u dvorane i milijune na njegove profile na društvenim mrežama, potičući mnoge da napuste sekularizam i okrenu se proučavanju kršćanstva.

Kada ga pitaju je li on osobno vjernik, Peterson odgovara: "Nastojim živjeti kao da Bog postoji." Nakon što je nedavno prošao osobnu tragediju i proživio veliku patnju, Petersonovo vlastito traženje istine o Kristu i suočavanje s, prema njegovim vlastitim riječima, duboko „razumnom“ kvalitetom kod kršćanstva, doseglo je svoj vrhunac u njegovu životu i radu.

Knjiga Jordan Peterson, Bog i kršćanstvo: potraga za smislenim životom prva je sustavna analiza, iz kršćanskoga kuta, Petersonova biblijskoga serijala na YouTubeu i njegove iznimno uspješne knjige 12 pravila za život, s epilogom u kojem se propituje i njezin nastavak, Izvan reda.

Christopher Kaczor i Matthew R. Petrusek uvode čitatelja u dubinu Petersonove misli o Svetom pismu, patnji i smislu, istražujući dodirne točke s kršćanstvom i načine na koje vjera upotpunjuje Petersonovu misao, čineći ovu knjigu nezamjenjivom za sve koji žele bolje razumjeti fenomen Jordana Petersona, kao i za sve koji ozbiljno razmišljaju o tome što doista značiti vjerovati.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica