Cijena:

24,55 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Stilus

ISBN: 978-953-235-524-6

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 696

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2016

Dimenzije: 210 x 140

Prevoditelj: Mijo Pavić

Autori: O'Brien,Michael D.

Šifra: VKDE00150

Putovanje na Alphu Centauri

2097. je godina. Svjetska nadvlada kontrolira cijeli planet. Sve je pod stalnim nadzorom. Posvuda su nametnute mjere depopulacije. Pod prividom demokracije guše se ljudska prava i ukida svaki oblik slobode. Nema više nijedne religije. Čovječanstvo je izgradilo svemirski brod Kosmos koji može putovati polovicom brzine svjetlosti i koji veliku skupinu najvrsnijih znanstvenika odvodi duboko u svemir da istraže novo područje. Bit će potrebno devet godina da stignu do planeta Alpha Centauri A-7. Koje ih sve poteškoće čekaju na putovanju i što će tamo naći kada stignu?

Glavni junak ovoga romana, fizičar nobelovac Neil Ruiz de Hoyos, jedan je od znanstvenika čija su otkrića omogućila izgradnju svemirskoga broda, a ukrcao se na Kosmos kako bi umakao naizgled benignoj totalitarnoj nadvladi koja na Zemlji kontrolira gotovo sve aspekte života. On je mušičavi i cinični skeptik meka srca koji duboko u sebi čuva sjećanja na brojne stare tragedije, ljubavi i mržnje. Iznenađenja koja ga čekaju na ovomu putovanju, kao i na njegovu cilju, srušit će sve njegove pretpostavke i uputiti ga prema novome horizontu.

U svojemu desetom romanu Michael D. O’Brien, hrvatskim čitateljima već poznat po brojnim uspješnicama kao što su Posljednja vremena, Otok svijeta, Očeva pripovijest itd., vodi nas na putovanje bez premca, svemirsku odiseju prožetu brojnim poteškoćama, propitivanjima i istraživanjima ljudske naravi i smisla života. Jer za čim čovjek traga u beskonačnome svemiru? Samo za većim znanjem? Ili tu ima još nečega?

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica