Cijena:

18,58 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-674-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 300

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2022

Autori: Zevini,Giorgio

Šifra: 9GLK03872

Visina: 200 mm

Širina: 130 mm

Evanđelje po Ivanu - 2. dio

Duhovno čitanje

»Evanđelje po Ivanu« u dva sveska, koje je priredio talijanski bibličar Giorgio Zevini, nova je knjiga u izdanju Glasa Koncila. Četvrta je to knjiga u biblioteci Duhovno čitanje Svetoga pisma kojoj je cilj vjernicima približiti pisanu Božju riječ kako bi ju mogli razumjeti, a prije svega kako bi se s njom mogli družiti te s njom i od nje živjeti.

Drugi svezak sadrži duhovno čitanje drugoga dijela Ivanova evanđelja od Iv 13, 1 do Iv 20, 31 pod naslovom »Isusov prijelaz k Ocu: muka, smrt, uskrsnuće, povratak u Duhu« koji je usredotočen na posljednje razdoblje Isusova života na zemlji. U epilogu (Iv 21, 1-25) tumači se posljednje ukazanje uskrsnuloga Isusa učenicima.

Na kraju obaju svezaka nalaze se bogata literatura i brojne bilješke koje donose pojašnjenja, omogućujući lakše razumijevanje povijesno-društvenoga konteksta u kojem je nastalo Ivanovo evanđelje.

Ivanovo je evanđelje »duhovno evanđelje« u teološkom smislu riječi te zbog toga možda više nego drugi spisi Novoga zavjeta zaslužuje biti predstavljeno u biblioteci duhovnih čitanja. Susret s Isusom za Ivana je bio nezaboravan događaj, a Evanđelje koje je on dao plod je toga otkrića Krista i iskustva s Kristom te je Ivanovo nastojanje prodrijeti – pomažući i suvremenomu čovjeku prodrijeti s njime – u otajstvo Sina Božjega. U tom pothvatu od velike će pomoći svim zainteresiranima biti upravo novoobjavljeno dvoknjižje duhovnoga čitanja.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica