Cijena:

39,02 EUR

Nakladnik: Medicinska naklada

ISBN: 978-953-368-038-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 480

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2022

Autori: Grozdanić,Velinka, Kozarić-Kovačić,Dragica

Šifra: 9MNK00162

Visina: 240 mm

Širina: 170 mm

Forenzička psihijatrija

3. izdanje

Ova je knjiga namijenjena mnogima: pravnicima, liječnicima, psihijatrima, socijalnim radnicima, policiji, ali i svima drugima koji na bilo koji način sudjeluju u praksi postupanja prema osobama s duševnim smetnjama.

Prof. dr. sc. Anita Kurtović Mišić, dipl. iur

Forenzička psihijatrija supspecijalistička je znanost koja ima velike praktične implikacije i u navedenom udžbeniku se nastojalo povezati znanstvene aspekte s forenzičkopsihijatrijskom praksom. Djelo je izvorno i jedinstveni je udžbenik iz ovog područja u nas, namijenjen studentima prava, medicine, psihologije, forenzike, no isto tako specijalizantima psihijatrije, sucima, odvjetnicima i državnim odvjetnicima. 

Prof. prim. dr.sc. Ninoslav Mimica, dr. med.

Ovo djelo je iznimno vrijedna publikacija u području kliničke psihijatrije, odnosno forenzičke psihijatrije. S obzirom na to da je forenzička psihijatrija granično područje između psihijatrije i prava, ova je knjiga nastala upravo u suradnji psihijatara i pravnika s najvišim akademskim referencama. Važno je istaknuti kako su korišteni rezultati brojnih istraživanja, ali i podaci iz kliničke, forenzičke prakse. Samim time ovo je djelo sveobuhvatno i vrlo korisno za svakodnevnu primjenu u praksi.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica