Cijena:

735,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Medicinska naklada

ISBN: 978-953-176-492-6

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 1188

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 275 x 220

Priređivači: Stjepan Gamulin, Matko Marušić, Zdenko Kovač

Šifra: 6611

Patofiziologija

Knjiga prva

Radi se o sedmom, djelomice obnovljenom i izmijenjenom izdanju standardnog udžbenika patofiziologije, bitnog za razumijevanje bolesnih stanja i njihova liječenja. Patofiziologija je ključno područje između praktičnih i kliničkih medicinskih znanosti. Na racionalan način tumači podrijetlo, mehanizme, oblike i očitovanje poremećaja tjelesnih funkcija koje nazivamo bolestima. Poznavanje patofiziologije nužno je potrebno za poimanje bolesti i za racionalan, znanstveni pristup dijagnostici i liječenju.

Koncept ove knjige je obraditi opće patogenetske (patofiziološke) mehanizme u nastajanju i koji zahvaćaju pojedine organske sustave. U knjizi su obrađena neka važna područja koja se ne obrađuju ni u jednom predmetu (etiološki kemijski i fizikalni čimbenici, poremećaji u funkciji supcelularnih tvorevina, endogeni biološki medijatori u patogenetskim procesima, starenje, rast hiper- i hipoenergoze i dr.).

Udžbenik je namijenjen studentima medicine, liječnicima na specijalizaciji, specijalistima različitih struka za upotpunjavanje postojećeg znanja te polaznicima medicinskih poslijediplomskih studija. Pojedini dijelovi poslužiti će i studentima biomedicinskih struka – stomatologije, veterine, farmacije, a manjim dijelom i studentima biologije i biokemije za upoznavanje s osnovnim patofiziološkim mehanizmima.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica