Cijena:

45,01 EUR

Nakladnik: Medicinska naklada

ISBN: 978-953-368-023-1

Uvez: Tvrdi

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2022

Dimenzije: 250 x 200

Autori: Hoskin,Peter

Priređivači: Fedor Šantek, Lidija Beketić-Orešković, Nikola Đaković, Marija Gamulin, Jasmina Marić Brozić

Šifra: 9MNK00166

Klinička onkologija

Temeljna načela i praksa

Odabrani udžbenik uglednoga Sveučilišta iz Engleske, UK, primjeren je upravo ustroju zdravstvene zaštite u Hrvatskoj. Naglasak je na javnome zdravstvu usmjerenome ravnopravno svim našim građanima te metodama liječenja zasnovanima na dokazima, koje valja stalno reafirmirati kritičkim radom. Kako liječenje bolesnika s malignim tumorima ima znatan udio u dnevnoj liječničkoj praksi većine kliničkih specijalista i specijalista obiteljske medicine , knjiga može biti korisna i njima.

Udžbenik daje uvid u opća načela i praksu kliničke onkologije.Sadržava opća i organski specifična poglavlja.Donosi podatke o epidemiologiji, etiologiji, patologiji, pojavi, određivanju stadija, liječenju i prognozi malignih bolesti.Prikazima slučajeva i testovima s višestrukim odgovorima naglašene su ključne točke. 

Prikazuje najnovije napretke i promjene u praksi ovog područja s ažuriranom statistikom i brojkama kojima su ilustrirane ključne teze.

Zbog izuzetno brzog napretka i promjena u medicini navedene su i napomene prevoditelja koje su se činile nužnima.Dodani su i neki podatci specifični za Republiku Hrvatsku.

Knjiga će biti korisna i važna studentima medicine, mlađim liječnicima, medicinskim sestrama koje su specijalizirane za onkologiju i drugim zdravstvenim stručnjacima koji žele steći osnovno znanje u ovom području.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica