Cijena:

15,00 EUR

Nakladnik: Školska knjiga

ISBN: 978-953-0-62337-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 96

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2022

Autori: Boston,Paul, Weltman,Anna

Šifra: 9SKN00708

Visina: 305 mm

Širina: 255 mm

Knjiga o matematici

Pustolovine u svijetu oblika i brojeva

„Knjiga o matematici“ sadržava stotine nevjerojatnih, začuđujućih i divnih činjenica o matematici.
Može se čitati bilo kojim redoslijedom – početi od naslovnice i nastaviti do samog kraja, ili listati nasumce i zadubiti se u nešto zanimljivo. Pisana je razumljivim jezikom, a čitatelji ove knjige mogu biti svi, bez obzira idu li u peti razred osnovne škole, četvrti razred srednje škole ili su školu odavno završili.

Zadovoljstvo otkrivanja učinaka matematike na život čovjeka, biljaka i životinja te koristi od matematike u raznim područjima života: likovnoj i glazbenoj umjetnosti, arhitekturi, sportu, novim tehnologijama i dr. ostavit će čitatelja bez daha.

Evo samo nekih intrigantnih naslova iz knjige: Poruke s drugih svjetova, Zagonetni paradoksi, Životinjska aritmetika, Život u drugim dimenzijama, Matematika za špijune, Obilje igara…

Svatko tko će čitati knjigu saznat će da je odličan matematičar, jer matematikom se bavi kada se igra, slika, svira, … . Isto tako, ako duboko promišljate o matematičkim problemima u knjizi ćete pronaći inspiraciju za njihovo rješavanje.

Matematika je čarobna i svuda je oko nas. Sve što možete vidjeti, dodirnuti ili zamisliti, u tome vjerojatno ima matematike! Gdje ćete danas pronaći matematiku?

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica