Cijena:

16,59 EUR

Nakladnik: Salesiana

ISBN: 9789532051896

Uvez: Meki s klapnama

Broj Stranica: 159

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2019

Autori: Vučković,Ante

Šifra: 9SAL01478

Visina: 24,5

Širina: 15

Kolajna od šutnje

Kolajna od šutnje je nova zbirka pjesama poznatog svećenika Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Ante Vučkovića.

Fra Antin poetski stil često je na granici između nadahnute propovijedi, poetskoga eseja, molitve i pjesme. Fra Ante istodobno filozofski analizira, teološki deducira i sintetizira, ljudski se ispovijeda, a pjesnički meditativno uranja u iskaz, tekst, sliku, proizvodeći nova značenja, smislove i pouke. U ovoj knjizi svakom se slikom i riječju oduševljava i uzvraća darom oduševljavanja, pritom ne prikrivajući umišljenu duhovnu dominantnost ili pak pjesničku umišljenost. Fra Ante kroz ove pjesme polazi od čvrsta temelja, od Krista, od njegove Riječi, zalazi među iste kao što je sam, gladne i žedne, među one što padaju; daje im ono što je najprimjerenije - sebe, svoju ispovjednu iskrenost, svoje mane, propuste, da se u njemu prepoznaju.

Ova ujevićevska Kolajna od šutnje kao jeka kolajne od Riječi, spletena je od zrnaca naizmjence nevidljivoga i vidljivoga, ljudskoga i Božjega: ljubavi, ljepote, nadahnuća, dobrote, vjere, mjere, meditacije, molitve, govora i šutnje.

 

 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica