Cijena:

11,95 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Klasici katoličke kulture

ISBN: 978-953-235-475-1

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 120

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2024

Prevoditelj: Robert Martinov

Autori: Saint-Exupéry,Antoine de

Šifra: VKDE00126

Visina: 205 mm

Širina: 135 mm

Mali princ

II. izdanje

Mali princ je najpoznatija novela francuskog pilota Antoinea de Saint-Exupéryja napisana 1943.  godine. Ovo neveliko, ali iznimno duboko i nadahnjujuće djelo očaralo je čitatelje svih uzrasta diljem svijeta, o čemu svjedoči i to da je knjiga prevedena na preko 200 svjetskih jezika, te prodana u više od 80 milijuna primjeraka, što je čini jednom od najprodavanijih knjiga na svijetu. Jedna od njezinih posebnosti je i u tome što ju je ilustrirao sam autor, kako bi što vjernije dočarao svoje likove.

U Verbumovu novom izdanju ovoga bezvremenog klasika, u prijevodu Roberta Martinova, nalazi se i uvodna riječ koju je priredio poznati književnik Stjepan Lice, i sâm autor gotovo četrdeset izdanja za djecu i odrasle koje odlikuje jednostavnost izraza i dubina misli, po čemu je blizak samom autoru Antoineu de Saint-Exupéryju.

Popularnost Maloga princa doista je golema; poznavanje toga čarobnog djelca postalo je predmet općega obrazovanja i kulture svakoga čovjeka, i stoga je ono nezaobilazan književni biser za svaku kućnu biblioteku.

Verbumovo izdanje obogaćeno je izvornim ilustracijama koje je uradio sam autor, a objavljujemo ga u kvalitetnom tvrdom uvezu formata naših standardnih izdanja.

Mali princ Antoinea de Saint-Exupérya posve je osobita knjiga. U njoj je s malo riječi i pratećih crteža ispričana čudesna priča koja prožima i preobražava srca. Ili barem postavlja pitanja – i to ona koja umiju povesti čovjeka u nepregledni i krhki svijet vlastitog srca i jednako tako nepregledni i krhki svijet srca onih s kojima živimo, za koje smo odgovorni, napose u nepregledni i krhki svijet onog odabranog, 'pripitomljenog' srca koje postaje naš bolji – obuhvatniji i dublji – svijet: čudo života, čudo ljubavi zbog kojega smo rođeni i za koje nam valja živjeti.
Iz uvodne riječi Stjepana Licea

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica