Cijena:

23,23 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Klasici katoličke kulture

ISBN: 978-953-235-812-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 476

Jezik izvornika: Latinski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2022

Prevoditelj: Miljenko Sušac

Izdavač: Verbum

Autori: Gertruda,sveta

Šifra: VK2210002

Visina: 215 mm

Širina: 145 mm

Objave svete Gertrude

Objave svete Gertrude klasično je djelo kršćanske duhovnosti s konca 13. i početka 14. stoljeća. Posebno je po tome što mu je autorica poznata svetica i mističarka, njemačka benediktinka sv. Gertruda, čiji su lik i djelo nadahnjivali mnoge poznate svece kao što su sv. Terezija Velika, sv. Franjo Saleški i sv. Filip Neri, ali i po tome što se u njemu nalaze korijeni brojnih važnih pobožnosti kao što su pobožnost Presvetom Srcu Isusovu, Božjem milosrđu, ranama Isusovim, dušama u čistilištu, muci Gospodnjoj itd.

Objave svete Gertrude službeno su priznate od Crkve vrlo brzo nakon prvoga objavljivanja kao autentične privatne objave te su tijekom sedam stoljeća doživjele brojna izdanja na različitim jezicima. Ovi su spisi, u kojima Gospodin otkriva Gertrudi mnoge tajne svoje nadnaravne ljubavi prema dušama, stoljećima nadahnjivali i svećenike i laike, osobito redovnike i monahe. Od sada dostupni i hrvatskom čitateljstvu, ovi će spisi o životu i objavama sv. Gertrude, koja je uživala posebnu Božju naklonost, sigurno podjednako nadahnjivati i nove generacije katolika te ih poticati na veću ljubav prema Bogu i bližnjima, svetu ispovijed i euharistiju kao i molitvu za duše u čistilištu čija je osobita zagovornica i zaštitnica, osobito na pobožnost prema Presvetom Srcu Isusovu, njegovoj muci i ranama koje je posebno štovala.

„Kao što željezo kad je bačeno u vatru samo postaje vatra, ova duša, sva u plamenu Božjega milosrđa, sama je postala milosrđe, ne želeći ništa osim da se svi ljudi spase.“
Iz Objava svete Gertrude, Prva knjiga, 4. poglavlje

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica