Rasprodano

Cijena:

11,95 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-299-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 255

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 205 x 140

Autori: Šego,Krešimir

Šifra: 9GLK03497

Međugorje

Razgovori s vidiocima

Knjiga književnika Krešimira Šege, objavljena prigodom 30. obljetnice međugorskog fenomena i prvog "glaskoncilskog" članka "Što smo saznali o ukazanjima u Hercegovini", objavljenog na novinskoj naslovnici 12. srpnja 1981. godine.

Razgovori s vidiocima - Ivankom Ivanković-Elez, Mirjanom Dragićević-Soldo, Jakovom Čolom, Marijom Pavlović-Lunetti, Ivanom Dragićevićem i Vickom Ivanković-Mijatović - nastajali su tijekom petnaestak godina. Objavljivani su u različitim knjigama, listovima te na internetu, a najveći broj u mjesečniku "Glasnik mira" iz Međugorja.

Autor knjige, rodom iz Međugorja, u svom uvodu ukazuje na okolnosti u kojima je nastao međugorski fenomen te ističe da »posebnost međugorskog fenomena jest to što vjernici imaju prigodu čuti svjedočanstva vidjelaca, kako u međugorskoj župi, tako i na različitim molitvenim susretima diljem svijeta. Vidioci otpočetka - bez obzira na to što su, pogotovo prvih dana i mjeseci, bili izloženi pritiscima milicije, medija i vlasti - hrabro svjedoče svoja iskustva, prenose Gospine poruke, pozivaju na mir, vjeru, obraćenje, molitvu i post, kako ih uči Kraljica Mira. Bez obzira na to što ukazanja traju trideset godina, svjedočanstva vidjelaca, poput ovih u knjizi, uvijek su zanimljiva, navlastito onima koji se s međugorskim događajima prvi put ozbiljnije susreću«.

Knjigu obogaćuje i vrijedan prilog - međugorski fenomen kako je predstavljen u Glasu Koncila od 1981. do 1991., kroz svoje različite rubrike - reportaže, vijesti, službena priopćenja, osvrte, pisma čitatelja, "Naše razgovore", "Pismo seoskog župnika", intervjue, komentar...

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica