Cijena:

7,96 € / 59,97kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Katolički bogoslovni fakultet Univerziteta u Sarajevu,Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-42-3-3

Uvez: Meki

Broj Stranica: 116

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 200 x 145

Autori: Tomašević,Darko

Šifra: 5885

Metodološke upute za pisane radove na teološkim učilištima

Knjiga nastala kao poticaj da se prije svega studentima olakša rad na znanstvenom polju, jer je prvi znak znanstvenosti pravilno korištenje znanstvene metodologije. Autor predlaže uglavnom, iako ne i isključivo, anglosaksonsku metodologiju, pri čemu je nastojao inkorporirati i pravila koja su prihvaćena i na hrvatskom govornom području.

Razloga za izbor navedene metodologije je više: literatura na engleskom jeziku je sve brojnija, a navedeni način citiranja sve zastupljeniji. Pritom, kako i sam u predgovoru ističe, nije riječ o "amerikanizaciji" teološkog citiranja na hrvatskom govornom području. Naime, takav način citiranja je općeprihvaćen i službeni način klasificiranja knjižnih jedinica u bibliotekarstvu (npr. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, Knjižnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Knjižnici HAZU-a...), gdje se na temelju punktacije može jasno zaključiti o čemu se radi, bez obzira na to poznaje li se dotični jezik ili ne.

Knjiga u devet poglavlja donosi sve što je potrebno za pravilno korištenje znanstvene metodologije pri pisanju znanstvenog rada: dijelove pisanog rada, kratice, interpunkciju, korištenje velikih slova, kurziva i navodnika, citiranje, pisanje bilježaka, bibliografiju, usporedbu uporabe podnožnih bilježaka i bibliografije te formate i pojedine primjere.

(tekst sa službene internet stranice Glasa Koncila)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica