Cijena:

140,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Putovi vjere

ISBN: 978-953-241-268-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 392

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 190 x 120

Autori: Tomašević,Darko

Šifra: 3832

Sveta Zemlja

Povijesno-duhovni vodič

Povijesno-duhovni vodič po Svetoj Zemlji svećenika Darka Tomaševića, objavljen u izdanju Glasa Koncila i Katoličkog bogoslovnog fakulteta iz Sarajeva.Riječ je o trećem vodiču biblioteke Putovi vjere koji uz praktičnu svrhu na hodočašću Svetom Zemljom ima i onu informativno-formativnu: uspomenu na sveta mjesta ili pak upoznavanje s kulturom, običajima i ljudima toga podneblja.Autor na početku vodiča čitatelju i hodočasniku pruža uvid u zemljopisne podatke i povijest Svete Zemlje, a donosi i prikaz naroda i religija na tome području. Nakon toga slijedi detaljan opis pojedinih dijelova (Galileje, Samarije i Judeje) s njihovim mjestima i znamenitostima.

Posebnost knjige je izbor svetopisamskih tekstova koji prate opise tih mjesta i znamenitosti, a govore o Isusovu životu i djelovanju na tome mjestu. Tako osim povijesnog prikaza autor vjernicima nudi i duhovno uranjanje u povijest određenog mjesta s prisjećanjem na događaje iz Isusova života. Uz svetopisamske tekstove vezano je kratko molitveno-duhovno razmatranje, prijedlog za molitvu i prigodnu pjesmu što omogućuje da hodočašće u Svetu Zemlju (bilo stvarno ili samo stranicama ove knjige) zaista bude razmatranje povijesti spasenja. Svojevrstan dodatak vodiču je poglavlje sa zanimljivim podacima o Svetoj Zemlji u kojem autor objašnjava što je to jeruzalemski križ, kibuc, betlehemska zvijezda ili pak upoznaje korisnika s tradicionalnim jelima toga kraja.Nezaobilazan dio je i dokumentarno-povijesni prikaz hodočašća Hrvata u Svetu Zemlju - od hodočašća sv. Nikole Tavelića, preko kardinala Alojzija Stepinca do putovanja novijeg datuma koja poduzimaju brojni vjernici.

Dodatak također donosi 77 crkvenih pjesma koje će obogatiti i duhovno oživjeti svako hodočašće te biblijski križni put za dublji doživljaj otajstva Kristove muke.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica