Cijena:

13,27 EUR

Nakladnik: Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca

ISBN: 978-953-7154-65-3

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 327

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 205 x 140

Prevoditelj: Aleksandra Marija Chwalowsky

Priređivači: Natalino Monopoli i Remo Piccolomini

Šifra: 9VER00725

Misli sv. pape Ivana Pavla II. za svaki dan u godini

Knjiga "Misli sv. pape Ivana Pavla II. za svaki dan u godini" sadrži odabrane misli i citate sv. pape Ivana Pavla II. iz enciklika i dokumenata objavljivanih tijekom njegova pontifikata.
Okosnicu knjige čine enciklike pape Ivana Pavla II. koje su u knjizi preuzete u prijevodu Kršćanske sadašnjosti. Na 328 stranica raspoređen je tekst koji kalendarski za svaki dan u godini donosi jednu uvodnu misao, citat iz dokumenta te zaključnu molitvu.
Ovo je djelo kojim su misli pape Ivana Pavla II. stavljene u novi okvir koji čitatelju približava i one teže shvatljivije filozofsko-teološke misli toga pape, na osobit način četiri temeljena pojma filozofsko-teološke misli Ivana Pavla II. - slobodu, istinu, vjeru i razum, kroz dva suodnosa: slobode i istine te vjere i razuma, koji pak u konačnici vode do temeljnoga pojma, a to je ljubav.
Kratke rečenice iz pouka i govora Ivana Pavla II. izabrane su kako bi mogle postati misli vodilje za sve dane u godini i kako bi bile od pomoći na putu kršćanske savršenosti i svetosti.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica