Cijena:

140,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-668-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 279

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2022

Autori: Jiménez Duque,Baldomero

Šifra: 978-953-241-668-8

Visina: 205 mm

Širina: 135 mm

Mistični život Majke Maravillas od Isusa - njezina duša

Knjiga donosi brojna pisma koja je svojim duhovnicima o. Alfonsu Torresu, SI; o. Florenciju od Djeteta Isusa, OCD, i o. Valentinu od sv. Josipa, OCD, pisala majka Maravillas, a koja predstavljaju njezinu jedinstvenu mističnu biografiju.

Najzanimljivija i najbrojnija su pisma o. Torresu, njezinom najznačajnijem duhovniku koji je ostavio najviše utjecaja na njezin duh, te joj pomagao u najvećem nevremenu njezinih »tamnih noći«. Relativno malo pisama upućeno je o. Florenciju, a obuhvaćaju razdoblje od 18 mjeseci koje su proveli u Batuecasu za vrijeme Španjolskog građanskog rata. Brojna pisma pisana o. Valentinu uglavnom su sadržajno usmjerena na probleme vezane uz osnutke novih karmela.

Autor majstorskom književnom finoćom čitatelja uvodi u nutrinu duše sv. Maravillas, počevši od prvih godina osnivanja novog Karmela u Cerro de los Angelesu – godina »unutarnje oluje« i »vanjske oluje« u Crkvi u Španjolskoj progonjenoj kao nikada od početka kršćanstva – do dugog razdoblja poglavarice i učiteljice brojnih naraštaja karmelićanki i utemeljiteljice novih karmela. Svoj prikaz njezine duše zaključuje posljednjim poglavljem naslovljenim Ljubav sve objašnjava u kojem ističe da je u posvećenju i mučeništvu te svetice vidljiva Božja ruka.

Objedinjena i ukoričena pisma koristit će brojnim vjernicima jer pružaju uvid u unutarnji život sv. Maravillas, koji je bio vrlo intenzivan i bogat, a koji je ona živjela u tišini čuvajući tajnu svoje nutrine. Ona ostaju trajan dokaz njezine krjeposti, sabranost i duhovnu snagu, ali i svjedočanstvo strašnih i bolnih »noći« koje je podnosila sve do smrti.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica