Cijena:

16,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Kana klub

ISBN: 978-953-11-0141-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 159

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2005

Dimenzije: 220 x 175

Prevoditelj: Olga Vučetić

Priređivači: Renate Günzel-Horatz, Silke Rehberg

Šifra: 9KSA09570

Moja školska Biblija

Knjiga za djecu od sedme do dvanaeste godine

Vjerujem da bi mnogi roditelji voljeli da njihovo dijete među mnogim školskim knjigama ima i jednu duhovnu, općenito uvaženu i kroz stoljeća cijenjenu knjigu koja bi ostajala s njim, u ovom ili onom obliku, i kad jednoga dana ostavi sve svoje školske udžbenike. Koja je knjiga za to prikladnija od Biblije?

Priređivačica teksta potrudila se načiniti jednu prilagođenu verziju Biblije za djecu od prvog do šestog razreda osnovne škole. U ovom djelu svoje mjesto ima svaka od knjiga Staroga i Novoga zavjeta, no njihov tekst tako je prilagođen osnovnoškolskom djetetu da niti čini štetu biblijskom tekstu glede biti svetopisamske poruke niti od maloga čitatelja traži doslovno čitanje cijele Biblije.

Naime, biblijske knjige zastupljene su s po nekoliko zanimljivih priča prepričanih suvremenim jezikom i popraćenih ilustracijama koje ponekad spajaju motive spomenute u tekstu s motivima suvremenog života današnjeg čitatelja.

Svaki važan pojam ili ime spomenuto u tekstu nalazi na koncu knjige svoje tumačenje od nekoliko rečenica, zajedno sa zemljopisnom kartom Bliskog Istoka, kartom Izraela u Isusovo vrijeme i kazalom biblijskih tekstova.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica