Cijena:

15,66 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja

ISBN: 978-953-235-473-7

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 176

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 210 x 140

Prevoditelj: Mijo Pavić

Autori: Lewis,Clive Staples

Šifra: VKDE00124

Problem boli

Nema čovjeka koji se nije upitao: "Ako je Bog dobar i svemoguć, zašto dopušta da njegova stvorenja pate i podnose bol?"

U ovom svojem značajnom djelu slavni pisac C. S. Lewis hvata se u koštac s ovim sveopćim pitanjem koje muči svako ljudsko biće jer neovisno o svojim uvjerenjima prije ili poslije svatko se suoči s patnjom, bilo svojom, bilo svojih bližnjih. Iznoseći razmišljanja proistekla iz vlastitoga bogata iskustva Lewis nastoji dati odgovor na jedno od najvažnijih filozofsko-teoloških pitanja: "Zašto bol i patnja? Zašto to Bog dopušta?" S dubokom senzibilnošću, pronicavošću i suosjećanjem Lewis daje odgovore na ova ključna pitanja i s čitateljima dijeli svoju nadu i mudrost kako bi pomogao izliječiti svijet koji gladuje za istinskim razumijevanjem ljudske naravi.

Ova je knjiga namijenjena svima koji traže odgovore na ova važna pitanja, kao i svima onima koji traže mir i nadahnuće u ovomu nemirnom i nepredvidljivom svijetu koji se neprestano mijenja i u kojemu nema sigurnosti koja bi nas sačuvala od boli i patnje.

Doista izvanredna knjiga. Ona poručuje mnogo stvari koje u današnje vrijeme kao da trebaju biti izrečene. Mnogima će pomoći da nanovo preispitaju ono što su uzimali zdravo za gotovo i da se suoče s do sada neslućenim mogućnostima.
The Spectator

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica