Cijena:

19,90 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja

ISBN: 978-953-235-808-7

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 196

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2023

Prevoditelj: Emina Kovačević

Izdavač: Verbum

Autori: Schmemann,Alexander

Šifra: VK2312002

Visina: 205 mm

Širina: 135 mm

Za život svijeta

Svijet kao sakrament

Zašto je kršćanska vjera sve manje zanimljiva svijetu? Zašto smo kršćanstvo pretvorili u samo jednu od religija? Zašto ovozemaljski život vidimo samo kao vježbanje i ispit za zagrobni život?

U jednoj od najznačajnijih knjiga o kršćanstvu, čvrsto utemeljenoj na Svetom pismu i otačkoj tradiciji Crkve, čuveni teolog o. Alexander Schmemann otkriva bît kršćanske vjere i sakramentalni pogled na stvarnost. Obznanjujući ukidanje suprotstavljenosti duhovnoga i materijalnoga, svetoga i profanoga, vjerskoga i svjetovnoga, pokazuje nam put radosna povratka životu i uči nas promatrati stvoreni svijet kao objavu Božje ljubavi, svetosti, moći i slave.

Krist, koji je ujedno Bog i čovjek, razorio je zid između čovjeka i Boga. Stoga kršćanstvo nije nova religija nego novi život u Bogu, a svijet ispunjen Kristom postaje sakrament njegove prisutnosti i dar prepun smisla i ljepote:

„Kršćanin je netko tko, kamo god pogleda, u svemu nalazi Krista i raduje se u njemu. Ta radost preobražava sve njegove ljudske planove i programe, sve odluke i postupke, a svako njegovo poslanje postaje sakrament povratka svijeta Kristu, koji je život svijeta.“

Spoznajemo tako da je vječnost, da je novi život već tu, da je srušena podjela na sveto i profano te da je svaki dan, svaki sat i svaki komadić kruha duboka čarolija. Ova knjiga ima moć otkrivanja ljepote kao takve, moć preobrazbe našega života i našega svijeta.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica