Cijena:

59,00 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja

ISBN: 978-953-235-782-0

Uvez: Tvrdi, s ovitkom

Broj Stranica: 972

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2023

Autori: Blažević,Josip

Šifra: VK2310006

Visina: 235

Širina: 165

New age i kršćanstvo

Novo prošireno izdanje

Ovo novo prošireno izdanje "New age i kršćanstvo" jedinstven je enciklopedijski priručnik u Hrvatskoj već prepoznatljiva autora i istraživača Novoga doba i alternative dr.sc. Josipa Blaževića.

Autor u ovomu djelu čitatelju nudi široku i činjenicama potkrijepljenu sliku o kompleksnu fenomenu New agea i njegovu odnosu spram kršćanstva. Nastalo je kao rezultat dugogodišnjega rada i istraživanja suvremenih alternativnih duhovnosti, njihovih korijena i posljedica te se nameće kao izvanredno vrelo informacija o mnoštvu inačica New agea, a s kojima se svakodnevno susrećemo.

Dajući cjelovitu sliku o povijesnim, filozofskim i antropološkim dimenzijama New agea, ovaj je enciklopedijski priručnik istodobno sveobuhvatan i detaljan vodič kroz vjerovanja, učenja, terapije, protagoniste, organizacije i udruge koje promoviraju New age preobrazbom svijesti putem duhovnoga razvoja, holističkoga zdravlja i razvoja ljudskih potencijala.

Autor proučava i dodirne točke koje New age kao zbir „razvodnjenih duhovnosti“ ima s vještičarenjem, sotonskim sljedbama i komunikacijama sa zlim duhovima, te upućuje na zamke i zavodljivosti ovog fluidnog pokreta koji nema ni ustroja ni jedinstvenog vjerovanja, ali prepoznaje duhovnu glad suvremenoga čovjeka kojemu pokušava ponuditi svoju duhovnu hranu.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica