Cijena:

64,00 EUR

Nakladnik: Salesiana

ISBN: 978-953-205-277-0

Uvez: Tvrdi, s ovitkom

Broj Stranica: 1380

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2024

Autori: Salemi,Lucia

Priređivači: Salezijanski povijesni institut

Šifra: 9SAL01535

Visina: 220 mm

Širina: 160 mm

Salezijanski izvori: don Bosco i njegovo djelo - 1.

Antologijska zbirka

Knjiga Salezijanski izvori: don Bosco i njegovo djelo je neophodan vodič za poznavanje don Bosca. Na tisuću stranica bogate povijesti ova će knjiga pomoći čitatelju u razvijanju ljubavi prema don Boscu. Na jednom mjestu donosi većinu bogate don Boscove spisateljske ostavštine i pruža čitatelju priliku da zaroni u to odgojno, duhovno i povijesno bogatstvo.

Ovaj, prvi svezak Salezijanskih izvora odnosi se na don Bosca i njegovo djelo. U njegovu temelju stoji želja Salezijanske družbe da se ponovno krene od don Bosca. Svrha mu je ponovno približiti don Bosca, oživjeti njegove intuitivne, odgojne i pastoralne odabire i živjeti njegovu duhovnost.

Svezak čine četiri dijela: spisi i isprave o životu don Bosca i povijesti njegova djela, don Boscovi spisi o odgoju i školi, don Boscovi spisi o duhovnome životu te don Boscovi biografski i autobiografski spisi. Uređen je prema najvišim uredničkim i izdavačkim mjerilima te načelima filološke i povijesne znanosti.

Ovaj se svezak salezijanskih izvora o don Boscu i njegovu djelu povjerava salezijanskoj obitelji, don Boscovim prijateljima, štovateljima salezijanskoga djela, mladima, laicima koji dijele don Boscov duh i poslanje, obiteljima. Svi oni mogu zahvatiti na svježim izvorima salezijanske karizme, dara Duha Svetoga salezijancima i cijeloj Crkvi. Svi se oni mogu nadahnjivati don Boscovim odgojem i duhovnosti. Ta će zbirka i istraživačima olakšati navođenje i pozivanje na jedinstven tekst izvora. – iz predgovora don Pascuala Cháveza Villanueve.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica