Cijena:

10,49 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Crkveni oci

ISBN: 978-953-235-418-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 89

Jezik izvornika: Grčki

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 203 x 123

Prevoditelj: Ante Franić

Autori: Ivan Zlatousti

Priređivači: Ivan Bodrožić

Šifra: VKGZ01364

Taština i odgoj djece

Kršćanska literatura prošlih vremena, napose ona iz prvoga razdoblja kršćanstva, neiscrpna je riznica duhovnoga bogatstva i poticaja. Ovaj niz otačkih spisa nudi suvremenim duhovnim tražiteljima mogućnost da otkriju to autentično duhovno blago neprolazne vrijednosti. U vremenu nesigurnosti i poljuljanih vrijednosti spisi iz ove biblioteke predstavljaju čvrst temelj i siguran izvor.

Ivan Zlatousti, jedan od velikih crkvenih otaca i briljantan govornik, u ovim tekstovima progovara o uvijek aktualnim pitanjima kršćanskoga odgoja u obitelji. Njegovi savjeti roditeljima, napisani koncem 4. st., ali utemeljeni na pozornu razmatranju Božje riječi, neprolazne su vrijednosti tako da i danas mogu biti korisni svima koji žele čuti i primijeniti Božju poruku u životu vlastite obitelji.

Bili su oci i zauvijek će ostati oci! Crkvenim se ocima s pravom nazivaju oni sveci koji su snagom vjere, dubinom i bogatstvom svoga učenja tijekom prvih stoljeća Crkvu
preporodili i uvelike doprinijeli njezinu razvoju.
Uistinu, oni su "oci" Crkve jer je po evanđelju ona od njih dobila život. Također su i njezini graditelji jer su oni – na jedinomu temelju koji postaviše apostoli, a to je Krist –
izgradili temeljno ustrojstvo Crkve.
Crkva i danas živi životom što ga crpi od svojih otaca; na ustrojstvu koje utvrdiše njezini prvi graditelji, ona se još i danas nadograđuje u radosti i patnji svoga svagdanjeg življenja i svojih tegoba.

Ivan Pavao II.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica