Cijena:

18,00 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-717-3

Uvez: Meki

Broj Stranica: 232

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2023

Autori: Gračanin,Đuro

Šifra: 9GLK03894

Visina: 210 mm

Širina: 140 mm

Temelji govorništva

Za razliku od raznih pokušaja eklektičkoga značenja u prošlosti, knjiga otkriva jedinstvenu zamisao govorništva kao znanstvene discipline i umjetničkoga dostignuća. Polazeći od ideje uvjerljivoga, ono vodi čitatelja kroz sve etape govorničkoga stvaranja od načela i primjera do tehnike uvjeravanja.

Autor je u dvanaest poglavlja udario trostruke temelje govorništva pišući najprije o govorništvu općenito, zatim o govorniku te na kraju o govoru. Knjiga je i sama po sebi retorička. Dr. Gračanin pisao ju je prema poznatim govorničkim pravilima: pravi česte podjele, što pridonosi jasnoći; iznosi primjere, čime knjigu preobražava u orijentir za praktično djelovanje.

Gračaninove Temelje trebalo je nakon više od pola stoljeća ponovno izdati jer vremena za loše govorništvo više nema. Ona ima sve preduvjete da bude popularna jer u njoj je na neki način sadržan svojevrsni statut pokreta otpora čiji će budući članovi, njezini čitatelji, dobrim govorom moći pridonijeti da gdje god se javno govori, zaživi opće dobro.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica