Cijena:

25,08 EUR

Nakladnik: Vlastita naklada (Ivica Raguž)

Biblioteka: Panni

ISBN: 978-953-58086-9-5

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 386

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2017

Autori: Raguž,Ivica

Šifra: 9BOĐ00023

Visina: 230 mm

Širina: 155 mm

Teološki fragmenti III.

Knjiga donosi članke s izlaganja, razmatranja i eseje koje je autor objavljivao u raznim časopisima, zbornicima i drugim publikacijama.

- Postoji jedna misao srednjovjekovnoga teologa i opata iz Clunyja, Petra Venerabilisa, koja me oduvijek pratila u mojem teološkom stvaralaštvu, a ta je da je teolog taciturnus praedicator, šutljivi propovjednik. Teolog je prije svega šutljivi propovjednik jer on propovijeda pisanom a ne izgovorenom riječju… No, istinska je teološka misao šutljiva i zbog jednoga drugog razloga.

Naime, narav teologije zahtjeva 'šutljivost', nenametljivost, neznatnost, jer tako djeluje Bog, tako se objavio po Isusu Kristu, šutljivom, neznatnom čovjeku iz Nazareta… Nakana je ova dva sveska skupiti i prikazati čitatelju na jednom mjestu promišljanja o temama iz teologije, duhovnosti, filozofije i kulture – piše u uvodniku. Naslov Teološki fragmenti upućuje na činjenicu da je teologu omogućeno jedino fragmentarno misliti Boga koji se objavio u Isusu Kristu. Teolog također fragmentarno, uvijek dakako na temelju Božje objave u Isusu Kristu, promišlja, prosuđuje i kritički se osvrće na sva područja čovjekova života. Prikupljeni članci su tako jedno fragmentarno svjedočanstvo mišljenja Boga i čovjeka.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica