Cijena:

11,81 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 953-241-040-6

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 228

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2006

Dimenzije: 210 x 130

Autori: Hoblaj,Alojzije

Šifra: 9GLK02800

Teološko-katehetska ishodišta vjerskoga odgoja u ranom djetinjstvu

Knjiga namijenjena odraslim osobama čijoj su skrbi, na bilo koji način, povjerena djeca koja se nalaze u procesu ranoga odgoja, a uključena su u ustanove predškolskog odgoja. Autor poziva odgojitelje, ravnatelje, studente i roditelje da svojim zalaganjem za rani religiozni odgoj i naobrazbu djece budu oslonac i poticaj, a ne zapreka u razvoju već urođene religiozne sposobnosti svakoga djeteta.
U ovoj knjizi autor dr. Alojzije Hoblaj, istaknuti stručnjak za religioznu pedagogiju, promišlja i donosi iscrpnu sintezu suvremenih teoloških i odgojnih razmišljanja. U dvanaest se poglavlja ujedinjuju dvije humanističke grane, teološka i pedagoška s ciljem promišljanja polazne točke iz koje ishode najbitniji elementi odgoja uopće, osobito vjerskoga odgoja u ranome djetinjstvu.
Riječ je o uporišnoj točki koja već četrnaest godina u Hrvatskoj usklađuje brojne napore na svim razinama za što kvalitetnijim ostvarivanjem vjerskoga odgoja najmlađih. Stoga autor na kraju knjige čitateljima donosi i kroniku uvođenja vjerskoga odgoja za djecu predškolske dobi u izvanobiteljskim uvjetima u Hrvatskoj od početka demokratskih promjena 1991.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica