Cijena:

13,00 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Mala Makova knjižnica

ISBN: 978-953-241-685-5

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 119

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2022

Dimenzije: 206 x206

Autori: Žic,Vojmil

Šifra: 9GLK03863

ZoObilje u slikama

Biljke i životinje u svjetlu Biblije i kršćanske simbolike

Zašto je baš maslina znak mira, golubica simbol Duha Svetoga? Što se krije u svinji koja prati sv. Antuna pustinjaka i zašto običan maslačak često najavljuje muku Isusovu?... Odgovori na ta i još stotinjak sličnih pitanja kriju se u slikovnici »ZoObilje u slikama. Biljke i životinje u svjetlu Biblije i kršćanske simbolike«.

Taj »album« životinjskoga i biljnoga carstva, pisan u vjeronaučnom duhu i svjetlu kršćanske simbolike, na svojim stranicama, koje su nalik maloj enciklopediji flore i faune, donosi obilje životinjskih i biljnih vrsta, ponajprije i ponajviše onih koje se spominju u Bibliji. 

Knjiga je »u slikama« ne samo zato što je bogato ilustrirana, nego zato što o biljkama i životinjama govori otkrivajući njihovu »slikovitost«, odnosno simboliku i značenja koje su zbog svojih osobina i drugih razloga stekle kroz duga stoljeća povijesti.

Naposljetku, naslov »ZoObilje u slikama« knjiga je dobila zato što je nastala »povezivanjem« dviju knjižica već davno rasprodanih, a otisnutih na početku tisućljeća, upravo 2000. godine. Te su knjige imale naslove »ZooMak« i »Biblibilje«, po nazivima rubrika u kojima su tekstovi prvotno objavljivani u dječjem mjesečnom listu Malom koncilu – Maku. U novoj knjizi – osvježena izgleda i dotjerana teksta – tako su pod jednim naslovom nastavile živjeti obje knjige, donoseći i danas djeci obilje novih i posebnih znanja ne samo o biljkama i životinjama, nego i o Bibliji, kršćanskoj umjetnosti, crkvenim obredima, blagdanima i običajima... O našoj vjeri.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica