Uz dosadašnje svoje knjige eseja - meditacija, studijskih radova i intervjua: Za bolji svijet, Bog je ljubav, Dar Života, Marija Majka Ljubavi, O Otkupljenju i božanskom životu, Mistični sjaj svjetla (Franjina ljubav na križu), Odsjaj Vječne Ljubavi, U sjaju Duha, S. MARIJA OD PRESVETOG SRCA (Anka Petričević), klarisa, obogatila je našu književnost i svojim višebrojnim zbirkama pjesama, poema, dramskih radova, monografija te knjigama pjesničke i autobiografske proze: U svetištu duše, Pjesma u kamenu - Lovreć, Žeđa za Vječnom Ljubavi i Vječna je Ljubav Njegova, kroz koje prosijava njezin duboki duhovno-mistični sadržaj; ljubav prema Bogu i ljudima.
Od zbirki pjesama ističemo: Tužaljke, Nedopjevana pjesma, Sagni se, Majko, U noći, Pjesma ljubavi, Magnificat, Ave Maria, Molitve srca, Dosegnuh svoj Sjaj, Moj vječni Izvor te sonetni vijenac: U sjaju Slobode.
Od poema: Apokalipsa i Otkupiteljeva ljubav. Inicijator je i urednica SYMPOSIONA - biblioteke asketsko-mističnih djela, preko koje nam predaje neiscrpljivo blago kršćanske duhovnosti; u kojoj je do sada objavljeno oko 70 izdanja, većinom djela klasika kršćanske duhovnosti.
Inače je dipl. filozof i dipl. teolog; članica Zajednice hrvatskih umjetnika i Društva hrvatskih književnika.
Rođena je 2.1. 1930. u Lovreću (Imotska krajina). Živi i radi u strogoj klauzuri Samostana sv. Klare u Splitu (u kojemu je obavljala upravno - odgojne dužnosti).
U jubilarnoj 1995. godini otvorenja proslave 1700. obljetnice grada Splita, primila je nagradu Grada, a iste godine od predsjednika Republike dodijeljeno joj je odlikovanje Danice hrvatske s likom Marka Marulića za njezin izuzetan doprinos našoj kulturi.
Svojim životom i djelima S. Marija daje nam živo svjedočanstvo da Bog jest i da je On - Ljubav, želeći da svi ljudi upoznaju i uzljube tu - Vječnu Ljubav. Ujedno su njezina djela prilog duhovno-moralnoj obnovi našega naroda.
 

Marija od Presvetog Srca (Anka Petričević)

Rezultat 1 - 16 od 18

Stranica
po stranici
Postavi rastućim redoslijedom

Rezultat 1 - 16 od 18

Stranica
po stranici
Postavi rastućim redoslijedom