Cijena:

110,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-1436-3

Uvez: Meki

Broj Stranica: 244

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Autori: Grün,Anselm

Šifra: 978-953-11-1436-3

Visina: 215 mm

Širina: 160 mm

Blaga slova - dobre riječi za cijeli život

Dobre su riječi u životu gdjekad važnije od mnogih dobrih djela. U dobrim vremenima one nam daju oslonac; u prijelomnim vremenima one su nam putokaz; u teškim su vremenima one poput melema na rani, poput toploga šala našoj duši i ruke koja nas drži.
Anselm Grün majstor je toga umijeća riječi. Njemu uvijek iznova uspijeva uputiti dobre riječi ljudima u svim lijepim, ali i tamnim vremenima njihova života – dobre riječi koje osnažuju i štite, koje pomažu i iscjeljuju i prate čitatelja na njegovom životnom putu.
U ovoj su knjizi dobre riječi zapravo blagoslov i tako one posreduju i posjeduju Božju preobražavajuću snagu. Ove dobre riječi - blagoslovi - raspoređene su po ključu čovjekovih važnih životnih postaja. Tako autor svojim riječima prati krštenje, vjenčanje, radost svakidašnjice, starenje, srednju dob i mnoge druge važne trenutke. U tri poglavlja (Blaga slova – dobre riječi za zlatna vremena, Blaga slova – dobre riječi za prijelomna vremena i za vrijeme odlaska s ovoga svijeta, Blaga slova – dobre riječi za teška vremena) benediktinac Grün čitatelju razlaže duhovni i teološki smisao sakramenata, tješi, upućuje, savjetuje te nudi blagoslov za određene životne trenutke. U posljednjem dijelu knjige zasebno su navedeni konkretni blagoslovi (Blagoslov roditelja za svoju djecu, Blagoslov za dragu osobu, Blagoslov za tebe...).

Knjiga može biti odličan dar mladim roditeljima, bračnim parovima, ali i onima suočenima s teškim životnim trenutcima.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica