Cijena:

20,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-0526-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 481

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Autori: Lujić,Božo

Šifra: 9KSA11220

Visina: 240 mm

Širina: 170 mm

Božja vladavina kao svijet novoga čovjeka

Biblijska teologija Novoga zavjeta

Ovim djelom naša čitalačka javnost u jezičnom i konceptualnom smislu dobiva
pregledan i jasan, po mnogočemu originalan hrvatski priručnik biblijske teologije Novoga zavjeta, koji značajno obogaćuje domaću sveučilišno-nastavnu literaturu te je uvršten u niz Manualia Universitatis Studiorum Zagrabiensis - Udžbenici Sveučilišta u Zagrebu. Među istaknutim vrijednostima ove knjige jest uspješno povezivanje teologije i antropologije. To osobito do izražaja dolazi u pristupu poruci Isusa iz Nazareta, gdje se njegov navještaj Božje vladavine ili kraljevstva Božjega tumači kao ostvarenje novoga svijeta u novome čovjeku koji se dade zahvatiti tom porukom. To isto autor nastoji postići i kod današnjeg čitatelja, kojega ne želi samo informirati o onom o čemu govori Novi zavjet nego ga pozvati i uvući u tu novu stvarnost koja je započela s Isusom iz Nazareta.
Sve to istovremeno nimalo ne umanjuje kritičnost i znanstvenost njegova djela koje je pisano na vrlo visokoj razini. Tako napisana, knjiga je prvenstveno zamišljena kao udžbenik za studentice i studente teologije, jer daje temeljne uvide u glavnu temu i središte Isusova života, djelovanja i propovijedanja. Pa ipak, ona može itekako poslužiti i drugima za otkrivanje izvorne evanđeoske poruke za naše vrijeme i za davanje važnih poticaja za razmišljanje suvremenoga čovjeka o biti Isusove poruke, Isusovu odnosu prema svijetu, njegovu pogledu na čovjeka, etičkom dosegu njegove poruke, o smislu njegove smrti i uskrsnuća.
Pisana je egzistencijalno i aktualno tako da mnogi u njoj mogu pronaći poticaj ne samo za čitanje nego i snagu za nove iskorake u život i otvaranje alternativa i sebi i drugima u ovome rascjepkanom i zatvorenom postmodernom svijetu, na putu prema ostvarivanju Božje vladavine i rađanju novoga čovjeka i novoga svijeta upravo u današnjem vremenu.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica