Cijena:

15,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-0890-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 307

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 205 x 145

Autori: Lujić,Božo

Šifra: 9KSA11457

Proroci

Osoba, vrijeme, poruka

Djelo "Proroci" skraćeno je izdanje sveučilišnog udžbenika "Starozavjetni proroci", istoga autora pa je riječ o prerađenoj knjizi koja je ipak na neki način nova jer originalno i sustavno pristupa tematici pri čemu daje prednost poruci teksta.

Knjiga pruža temeljne okvire za poznavanje proročke teološke misli. U tom smislu moglo bi se reći da ova knjiga predstavlja svojevrsni kompendij starozavjetne proročke teologije.

"Ova knjiga je nastala kao plod dugogodišnjega bavljenja prorocima, pisanjem i predavanjima na raznim učilištima i studijima. Stoga bih ovu knjigu 's dušom' posvetio Katehetskom institutu Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na kojem sam i započeo svoju nastavnu djelatnost na Katoličkome bogoslovnom fakultetu i dugo godina predavao kolegij o prorocima i njihovu značenju za njihovo i za naše vrijeme, te svim vjeroučiteljicama, vjeroučiteljima, katehisticama i katehetama koji danas mukotrpno nastoje djeci i mladima 'u zgodno i nezgodno' vrijeme donositi osnovne vjerske i biblijske informacije i otvarati im nova, šira, humanija i kršćanskija obzorja života", piše autor u uvodu ove knjige.

(tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica