Cijena:

8,99 EUR

Nakladnik: Teovizija

Biblioteka: Teološke meditacije

Uvez: Meki

Broj Stranica: 131

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2012

Dimenzije: 200 x 115

Autori: Duda,Bonaventura

Šifra: 9TVZ02891

Duše Sveti, Životvorni!

Iz mojih sveščića (2)

Gotovo sve vrjednije tekstove brojnih autora o Duhu Svetom imam u mojim sveščićima u kojima sam skupljao materijale za moja predavanja. Puno toga objavio sam u ovoj prvoj knjizi, koju sam naslovio O, DOĐI, STVORČE DUŠE SVET!,  a podnaslov sam stavio IZ MOJIH SVEŠČIĆA, broj 1.
U ovom izboru za prvu knjigu donosim nekoliko važnih tekstova od kojih je u ovaj čas najvrjedniji onaj koji nosi potpis bl. Ivana Pavla II. Zatim donosim njegovo PISMO SVEĆENICIMA za Veliki četvrtak 1998. godine. Tim se pismom i danas mogu poslužiti svi vjernici. U njemu blaženi Papa zapravo komentira drevni himan O, DOĐI, STVORČE, DUŠE SVET!, koji se pripisuje Rabamu Maurusu iz 8. stoljeća.
Na kraju najprije donosim veliko PISMO FRANJEVAČKIH GENERALA ZA GODINU DUHA SVETOGA 1998. Između toga odabirem nekoliko značajnih naših teologa, koji su pisali o Duhu Svetom. Upozoravam i na knjigu dr. Alfreda Schneidera NA PUTOVIMA DUHA SVETOGA.
Između pojedinih dijelova umećem tri velika teksta iz povijesti kršćanske mistike. Nakon Papinih tekstova stavljam prelijepi tekst iz 11. stoljeća. To je MISTIČNA MOLITVA NAŠEGA SVETOG OCA SIMEONA, rodom iz Paflagonije u Maloj Aziji, koji je živio od 949. do 1022., a koji je u Istočnoj crkvi dobio naslov »Novi teolog«.  Nakon tekstova od različitih teologa donosim sastav dominikanca Angelusa Silesiusa pod naslovom KERUBINSKI PUTNIK za koji ne znam prevodioca. I na kraju stavljam završnu zahvalnicu Ranierija Cantalamesse iz njegove znamenite knjige O, DOĐI, STVORČE, DUŠE SVET!, u kojoj komentira tu molitvu, koja se pripisuje Rabanu Maurusu iz 8. stoljeća.
Bonaventura Duda
(Tekst iz predgovora knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica