Cijena:

25,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Volumina theologica

ISBN: 953-151-311-2

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 571

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2000

Dimenzije: 240 x 165

Autori: Duda,Bonaventura

Šifra: 9KSA06750

U svjetlu Božje riječi

U knjizi Koncilske teme u izdanju Kršćanske sadašnjosti (Zagreb, 1992.) sabrao sam svoje radove u vezi s naukom i porukom Drugog vatikanskog koncila.
U ovu knjigu U svjetlu Božje riječi uvrštavam, u izboru, druge moje radove, raspoređene u dva dijela. U prvom dijelu donosim nekoliko svojih biblijsko-teoloških studija, dva prikaza s područja suvremene biblijske duhovnosti te nekoliko povijesnih članaka o hrvatskim biblićarima. U drugom dijelu sabirem različite opće teološke teme: razmišljanja o magisteriju pape Ivana Pavla II., nekoliko pogleda na velike skolastike, a osobito više, što većih što manjih, članaka o naravi i zadaćama teologije uopće, s nekoliko priloga za povijest hrvatske teologije.
Oba moja zbornika u najtješnjoj su vezi s mojim udjelom u značajnoj crkvenoj dijakoniji našega Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta, i to u osobito teškom vremenu naše Crkve. Iz tih trideset i sedam godina u srcu nosim najljepše uspomene na sve kolege profesore i studente i na tolike sretne događaje kojima nas je Bog i u tom vremenu obradovao.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica