Cijena:

6,00 EUR

Nakladnik: Teovizija

Biblioteka: Teološke meditacije

Uvez: Meki

Broj Stranica: 120

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2012

Dimenzije: 180 x 110

Autori: Crvenka,Mario

Šifra: 9TVZ02912

Pet minuta s Lukom evanđelistom

Ovo je još jedna u kompletu knjiga tumačenja evanđelja četvorice evanđelista, budući je dosada izdano i Pet minuta s Matejem evanđelistom, Pet minuta s Ivanom evanđelistom i Pet minuta s Markom evanđelistom.

Osim Ivanova evanđelja, Lukino me se jako doima. Velika paleta Gospodinova životopisa, od rođenja pa sve do njegove smrti na križu, daje mi mogućnost ući u svoj vlastiti život te ga usporediti s Kristovim, kako bi se uvidjele različitosti i sličnosti. Uvijek iznova moram donositi odluke o tome koje granice želim prekoračiti i koje prihvatiti da ne postanem "otrgnuti pup" kao što to opisuje jedan haiku.
Uvijek iznova moram odvagnuti i odlučiti o tome koje će mogućnosti moj život učiniti dosadnim ili slobodnijim, inače se može dogoditi da doista postanem - "otrgnuti pup" u životu. Lukino me evanđelje obgrljuje pružajući mi mogućnost da se bez straha za budućnost povjerim Kristu. S ovim povjerenjem pristupimo čitanju i razmatranju tekstova ovoga prekrasnog evanđelja, kako bi nam uspjelo u našoj svakodnevici postati što sličniji Kristu Gospodinu, i ako ne uspijemo uvijek, Duh Sveti će, ako mu se stavim na raspolaganje, iznova podariti snage.


P. dr. Mario Crvenka
(tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica