Cijena:

21,24 EUR

Dimenzije: 125 x 140

Izvodi: Župski mješoviti pjevački zbor Krista Kralja, Pučki pjevači župe Gospe Karmelske

Diskografska kuća: Verbum

Vrsta medija: CD

Distributer: Verbum

Broj diskova: 2

Glazbenici: Župski mješoviti pjevački zbor Krista Kralja;Pučki pjevači župe Gospe Karmelske

Šifra: VMWS00004

Ispovid'te se

Glagoljaško pjevanje Selaca na Braču

Župski mješoviti pjevački zbor Krista Kralja župe Gospe Karmelske u Selcima, pod vodstvom dirigenta Siniše Vukovića, snimio je trostruki nosač zvuka glagoljaškog pjevanja Selaca na Braču pod nazivom "Ispovid'te se" u izdanju nakladne kuće Verbum.
Sama ideja zabilježavanja ovih tradicionalnih selačkih napjeva nastala je iz želje za očuvanjem selačke pjevačke, glagoljaške baštine, drevnih i iskonskih crkvenih napjeva selačkog kraja, a ponajviše zahvaljujući nastojanjima, entuzijazmu i trudu Siniše Vukovića koji vodi zbor od 1996. godine, kad je zbor službeno i utemeljen, iako pjevačka župska tradicija seže u daleku povijest.
Materijal je snimljen nakon dvogodišnjeg ozbiljnog i intenzivnog rada. U prvom navratu snimljeni su napjevi koji su poznati svima, a u drugom su oteti zaboravu oni napjevi koje su čuvali najstariji selački pjevači. 
Svaki od napjeva ima svoje navjestitelje, svog izvođača, svog narodnog pjevača, koji je iznikao iz naroda i koji snagom želje za nastavkom prenosi melodiju od oca na sina, iz godine u godinu, sve do nove generacije pjevača – reći će mons. Štambuk – i to ne 'silom', nego zato što se u to uživilo voljom, a uživalo uhom i srcem. Ostvarenje ovog djela nema, dakle, za cilj samo sačuvati pučko pjevanje nego i pripomoći da ono ostane živjeti u novim generacijama koje dolaze.
Trostruki CD obuhvaća napjeve svih godišnjih i crkvenih vremena, a na poseban način uvodi u iskustvo slavljenja liturgijske godine na način stanovnika Selaca, od davnina do danas… za budućnost.
Prvi nosač zvuka Župskog mješovitog pjevačkog zbora Krista Kralja župe Gospe Karmelske u Selcima, pod vodstvom dirigenta Siniše Vukovića, "Ispovid'te se" predstavljen je koncertom u župskoj crkvi Gospe Karmelske u Selcima 18. srpnja 2008. godine.

Preporuka

Iz sličnog područja

Top ljestvica