Cijena:

23,89 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-103-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 392

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 250 x 180

Priređivači: Ines Sabotič, Željko Tanjić, Gordan Črpić

Šifra: 9GLK03296

Ivan Pavao II: Poslanje i djelovanje

Zbornik radova sa simpozija održanog u Zagrebu 24. lipnja 2005. godine

Zbornik radova u kojem su prikupljena promišljanja hrvatskih znanstvenika o poslanju i djelovanju velikoga pape Ivana Pavla II. izrečena na simpoziju održanom u Zagrebu 24. lipnja 2005.
Ova monumentalna monografija na 392 stranice o važnosti osobe Ivana Pavla II. i svekolikoga njegova djelovanja, koje je ostavilo neizbrisiv trag u raznim područjima crkvenog, društvenog i znanstvenog života, sadrži 21 rad u kojima su hrvatski znanstvenici o Papi govorili iz različitih perspektiva: sociološke, povijesne, filozofske, teološke, mariološke, demografske i književne.
Predgovor knjizi potpisuje zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić. Ocjenu o njoj dali su renomirani znanstvenici: dr. Milan Kruhek, dr. Krunoslav Nikodem i dr. Špiro Marasović, složivši se kako je knjigom »Ivan Pavao II: Poslanje i djelovanje« najšira čitalačka publika dobila temelj i izvor za proučavanje i razumijevanje osobe, djela i vremena u kojem je živio papa Ivan Pavao II, ali i onoga čime je zadužio buduće generacije.
Zbornik, koji je objavljen u suizdanju Glasa Koncila, Instituta društvenih znanosti »Ivo Pilar«, Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Centra za promicanje socijalnoga nauka Crkve, uredili su dr. Ines Sabotič, dr. Željko Tanjić i mr. Gordan Črpić.
Monografija je obogaćena fotografskim prilozima - slikopisnim sjećanjem na papu Ivana Pavla II.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica