Cijena:

30,00 € / 226,04kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Monografije

ISBN: 978-953-11-0590-3

Uvez: Meki

Broj Stranica: 256

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 235 x 180

Prevoditelj: Miroslav Frdil

Autori: Porter,J.R.

Šifra: 3954

Izgubljena Biblija

Otkriveni zaboravljeni spisi

Riječ je o knjizi o apokrifima, pobožnim legendama, apokaliptičnim vizijama i proroštvima za kakvom već dugo postoji i potreba i ogromno zanimanje javnosti, posebice nakon nedavno objavljenih knjiga koje, navodno, otkrivaju zbog čega Crkva skriva apokrife.

Sada pak ne samo da se daje na uvid antologija svih nekanonskih spisa židovske i kršćanske Biblije, nego se čitatelju nudi i mnogo više.

Osim brojnih crteža, fotografija, karata te ilustriranih prikaza kao i reprodukcija vrhunskih umjetničkih djela koja su nastala tijekom povijesti na poticaj tekstove ove vrste, autor – jedan od vrsnijih stručnjaka za ovu problematiku – čitatelju nudi opću čitanku tih tekstova, procjenjujući njihov kontekst, vlastitost i važnost.

Svako djelo uvršteno u ovu zbirku predstavljeno je kroz reprezentativni izbor tekstova, koji su uz to popraćeni sažetim i vrlo informativnim uvodima i tumačenjima kao i neophodnim podacima potrebnim za dataciju i kontekstualizaciju spisa.

Knjiga je važna za povjesničare umjetnosti, za studente Biblije i kršćanske tradicije i za svakoga čitatelja koji se želi upoznati s toliko znakovitom apokrifnom književnosti.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica