Cijena:

24,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Monografije

ISBN: 978-953-11-0252-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 235

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 305 x 235

Autori: Gjergji,Lush

Šifra: 1044

Velikani XX. stoljeća

Ljubav koja ne umire

Autor, u monografiji »Velikani XX. stoljeća«, predstavlja čitateljima dvadeset i šest velikana iz prošlog stoljeća, pretežito kršćanske provenijencije, no ima ih i iz drugih religija i kultura, a ključ za njihovo prepoznavanje i vrednovanje ipak su evanđeoski postulati. U nekom smislu moglo bi se reći kako je autor želio približiti evanđeosku misao onoj predstavnika drugih religioznih uvjerenja i pokazati kako im je zajednički religiozni temelj, što posebice ističu novozavjetni citati i citati koncilskih dokumenata povezani sa citatima navedenih velikana.
Monografija je bogata fotografijama izabranih velikana, kako onima crno-bijelima tako onima u boji, te na svojih 238 stranica upoznaje čitatelja sa životom i djelovanjem svakoga od njih. Biografije uglavnom započinju opisom djetinjstva, a potom se usmjeruje na njihova najvažnija životna ostvarenja navodeći značaj onoga po čemu su ostali zapamćeni i bili posebni.
Osim biografija ponuđene su i brojne društvene, političke, kulturalne i druge informacije koje oslikavaju i vrijeme i prilike u kojima su spomenuti velikani prošloga stoljeća djelovali.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica