Cijena:

33,18 EUR

Nakladnik: Crkva u svijetu

ISBN: 978-953-256-049-7

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 159

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2012

Dimenzije: 290 x 210

Autori: Mateljan,Ante

Šifra: 9CRS00722

Korake nam upravi sveti Duje

Nadahnuća s procesija. Sudamja 1991.-2011.

„Korake nam upravi putovima mira, blagoslov nam podaj, Duha ljubavi!" Tim riječima, svake godine, započinjemo procesiju prigodom slavlja svetoga Dujma, biskupa salonitanskoga i Kristova svjedoka! Dujmova ljubav i mučenička krv za Boga i bližnjega duboko je upisana u dušu i povijest grada Splita. Dujam je bio i ostao svjedočanstvo i putokaz.
Nemoguće je zamisliti procesiju i slavlje svetoga Dujma bez animatora don Ante i njegovih nadahnuća s procesija, na što nas prigodom ovog malog jubileja podsjeća i ova monografija. Don Antine riječi daju procesiji svojevrsni ritam i korak, ton i tematski sadržaj. Razmišljanja su uvijek teološka i aktualna, eklezijalna i egzistencijalna.

Akademski slikar Josip Botteri Dini svojim ilustracijama ukrašava i obogaćuje don Antine riječi govorom žarkih i toplih boja. Sve nam to pruža divan okvir Dujmove procesije u kojem odzvanja raspjevani zbor skladnim notama mon. don Šime Marovića: Korake nam upravi... U tu skladnost uključene su riječi i poruke Dujmovih kolega, biskupa gostiju iz Domovine i Europe. Dok zahvaljujem našim autorima na ovoj monografiji uz slavlje svetoga Dujma, svjedočanstva naše usmjerenosti Gospodinu i ustrajnog hoda, molim: Sveti Dujme, zagrij naša srca, ohrabri i usmjeri naše korake stopama vjere na procesiji našega života.

Marin Barišić
nadbiskup splitsko-makarski

(Tekst iz uvoda knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica