Cijena:

5,97 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Izvan nizova (Verbum)

ISBN: 978-953-235-204-7

Uvez: Meki

Broj Stranica: 36

Jezik izvornika: Hrvatski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 220 x 185

Autori: Rupnik,Marko Ivan

Šifra: VKJA00613

Križni put s razmatranjima crkvenih otaca

Ovaj Križni put jedinstven je po tome što u svakoj od postaja u jednu meditativnu cjelinu spaja tekstove i ilustracije Križnoga puta što ga je u mozaiku izradio p. Marko Ivan Rupnik s umjetnicima iz Ateljea Centra Aletti te misli iz spisa crkvenih otaca Istoka i Zapada. Zahvaljujući tome međusobnom prožimanju, svaka od postaja Križnoga puta, osim što je izniman molitveno-meditativni predložak, istodobno je i svjedočanstvo bogatstva kršćanske duhovnosti i umjetnosti.

Na prizorima Križnoga puta izrađena u mozaiku vide se samo dijelovi lica i oči kako bi se sva duhovna snaga usredotočila na lice, na pogled, jer lice odražava osobu. "Bol cvate u ljepoti", kaže pjesnik, a u prizorima Rupnikova Križnoga puta bol se pretače u vječnu Ljepotu koja ne prestaje ponovno davati smisao životnome putu svake osobe.

Mislima i navodima iz drevnih kršćanskih spisa koji prate svaku od postaja Križnoga puta jasno se očituje da ova pobožnost, nastala u drugome tisućljeću na kršćanskome Zapadu, svoje duhovne, liturgijske i dogmatske korijene proteže u srce kršćanskoga otajstva koje su kršćanske oči oduvijek kontemplirale.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica