Cijena:

6,64 EUR

Nakladnik: Sion

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 137

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2005

Dimenzije: 170 x 120

Autori: Cvetković,Bogdan

Šifra: 9SIN00960

Krv Kristova

Svetišta Krvi Kristove

UPOZNAJMO KRV KRISTOVU

Kristova Krv je Krv Bogočovjeka. Krv je to koju je Isus iz Nazareta po utjelovljenju primio od svoje Majke Marije. Odmah na početku slijedimo biblijske slike Starog Saveza i poruke apostola koje navještaju i veličaju Krv Kristovu.
Isus Krist je prolio svoju Krv najprije u svojoj domovini Palestini. Prve su kapi Kristove Krvi prolivene kod Isusova obrezanja u Betlehemu; no glavna je bujica potekla u Maslinskom vrtu, još više kod bičevanja u Jeruzalemu, a istekla na Kalvariji na Sveti petak. Isusovo proslavljeno Tijelo napustilo je zapečaćeni grob u uskrsno jutro. A što se dogodilo s Kristovom Krvlju? Na ovim ćemo stranicama slijediti tragove - relikvije Kristove Krvi s Kalvarije. To je najdragocjenije što nam je materijalno ostalo od Isusova tijela.
Krv Kristova pojavljuje se na čudesan način u Katoličkoj crkvi u dragoj polovici prvog kršćanskog tisućljeća. To se događalo i još se ponavlja u euharistijskom otajstvu. U tom nizu prošteništa euharistijskog čašćenja Krvi Kristove nalazi se i naš jedinstveni Ludbreg. U ovom su prikazu navedena euharislijska čudesa koja su se dogodila u prilikama Krvi Kristove. Uz opise vjerodostojnih svjedočanstava o čudesima, priložene su slike Kristove Krvi u ukrašenim relikvijarima, veličanstvenim katedralama i svečanim procesijama.
Još od druge polovice drugog kršćanskog tisućljeća, Krv Kristovu nalazimo na raspelima, kipovima i slikama što predstavljaju Isusa Krista. Te čudesne pojave su još učestalije u naše dane. Sad i znanost potvrđuje znak i čudo Kristove Krvi, što ga Nebo daruje. O tim ćemo se očitovanjima Krvi Kristove upoznati drugom zgodom.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica